Begravelse og bisættelse

Skal den afdøde begraves eller bisættes?

Når én af sine nærmeste går bort, er der meget at tage stilling til. For eksempel om vedkommende skal begraves eller bisættes(brændes)?

Nedenfor kan du læse om, hvad forskellen er på en begravelse og en bisættelse. Har du spørgsmål, så spørg endelig mig som bedemand. Fyhn Bedemandsforretning kan kontaktes på telefon 75171300

Begravelse

Efter den kirkelige handling,  fører de pårørende kisten ud til gravstedet på kirkegården og sænker den ned i graven. (Jordfæstelse i kiste) Herefter foretager præsten jordpåkastelsen.
Efter begravelsen dækker kirkegårdspersonalet kisten til, også kaldet gravkastning, hvorefter blomster og kranse fra højtideligheden lægges ovenpå graven.

Mere om begravelse >

 

Bisættelse

Ved en bisættelse foretages jordpåkastelsen inde i kirken, hvorefter de pårørende bærer kisten ud til rustvognen.
Bedemanden kører herefter kisten til krematoriet. Blomster og  kranse fra højtideligheden lægges ud på det udvalgte gravsted. Når urnen er kommet retur forestås en urnenedsættelse, hvor de pårørende har mulighed for at være med.

Mere om bisættelse >

 

Traditioner

Ved livets store begivenheder har vi som menneske altid anvendt ritualer og haft traditioner. Dette gælder også i forbindelse med afskeden med vore kære. Når ens nærmeste  synges ud og i forbindelse med selve højtideligheden er der en række traditioner. Fyhn Bedemandsforretning guider og hjælper jer trygt gennem hele forløbet.

Læs mere om traditioner >

Fyhn Bedemandsforretning - bogmærke

Nærvær, respekt og kvalitet