Begravelse og bisættelse

Skal den afdøde begraves eller bisættes?

Når én af sine nærmeste går bort, er der meget at tage stilling til. For eksempel om vedkommende skal begraves eller bisættes(brændes)?

Nedenfor kan du læse mere om, hvad forskellen er på en begravelse eller en bisættelse. Har du spørgsmål, så spørg endelig mig som bedemand. Fyhn Bedemandsforretning kan kontaktes på telefon 75171300

Kiste i træ med pynt fra Fyhn Bedemandsforretning i Esbjerg g Bramming

Begravelse

Ved en begravelse fører de pårørende kisten med afdøde ud til gravstedet og sænker den ned i graven. (Jordfæstelse i kiste) Herefter foretager præsten jordpåkastelsen.

Efter begravelsen dækker kirkegårdspersonalet kisten til med jord, hvorefter blomster og kranse fra højtideligheden lægges over graven.

Mere om begravelse >

 

Bisættelse

Ved en bisættelse foretages jordpåkastelsen inde i kirken, hvorefter pårørende fører kisten med den afdøde ud til rustvognen.

Bedemanden kører herefter afdøde til krematoriet. Blomster og  kranse fra højtideligheden lægges herefter  på det udvalgte gravsted. Senere sættes urnen med afdødes aske i graven.

Mere om bisættelse >

 

Traditioner

Ved livets store begivenheder har vi som menneske altid anvendt ritualer og haft traditioner. Dette gælder også i forbindelse med afskeden med vore kære. Når ens nærmeste  synges ud og i forbindelse med selve højtideligheden er der en række traditioner. Fyhn Bedemandsforretning guider og hjælper jer trygt gennem hele forløbet.

Læs mere om traditioner >

Rose - Fyhn Bedemandsforretning i Esbjerg og Bramming