Hvad kan bedemanden hjælpe med

Omsorg for den afdøde

Først og fremmest drager jeg omsorg for det menneske der er sovet ind. Jeg hjælper gerne med påklædning til den sidste rejse og hjælper afdøde over i kisten. Pårørende er til enhver tid velkommen til at deltage, hvis muligt og hvis de ønsker det.

Til kapel eller kirke

Når afdøde er forflyttet til kisten føres  afdøde til kapellet eller kirken, hvor højtideligheden finder sted. Dette sker sammen med pårørende eller jeg gør det selv, hvis pårørende ikke har mulighed for at deltage. Denne transport sker i vores rustvogn.

Udsyngning

Hvis du som pårørende ønsker det, er jeg behjælpelig med en udsyngning, hvor der synges nogle salmer, som afdøde holdt af.

Dokumenter til offentlige instanser

Omkring anmeldelse af dødsfaldet – indberetter jeg dødsfaldet elektronisk til begravelsesmyndigheden. I specielle tilfælde er det nødvendigt at jeg udfærdiger og bringer anmodningen til de offentlige instanser.

Kontakt til præsten og planlægning af begravelse eller bisættelse

Jeg kontakter på dine vegne præsten med henblik på fastsættelse af datoen for højtideligheden, og er i det hele taget behjælpelig med at arrangere begravelsen eller bisættelsen.

Det betyder også, at jeg kan være  behjælpelig med bestilling af avisannoncer, blomster, kaffebord, gravsten osv. ud fra dine ønsker.

Fyhn Bedemandsforretning - bogmærke

Nærvær, respekt og kvalitet