Begravelse og bisættelse

Begravelse eller bisættelse?

Når én af sine nærmeste går bort, er der meget at tage stilling til. For eksempel om vedkommende skal begraves eller bisættes(kremeres)?

Nedenfor kan du læse om, hvilken forskel der er på en begravelse og en bisættelse. Har du spørgsmål  -   så spørg endelig mig som bedemand.

Fyhn Bedemandsforretning kan kontaktes på telefon 75 17 13 00

Begravelse

Efter den kirkelige handling,  bæres kisten af de pårørende ud til gravstedet, hvor den sænkes i graven jf. jordfæstelse i kiste. Herefter foretager præsten jordpåkastelsen.

Efter begravelsen dækker kirkegårdspersonalet kisten til, også kaldet gravkastning, hvorefter blomster og kranse fra højtideligheden lægges ovenpå graven.

Mere om begravelse >

 

Bisættelse

Ved en bisættelse foretages jordpåkastelsen af præsten -  inde i kirken, hvorefter kisten bæres af de pårørende ud til rustvognen, der herefter fører afdøde til krematoriet.

Blomster og  kranse fra højtideligheden lægges ud på det valgte gravsted.

Når urnen er kommet retur forestås en urnenedsættelse, hvor de pårørende i de fleste tilfælde har mulighed for at være med.

Mere om bisættelse >

 

Traditioner

Ved livets store begivenheder har vi som menneske altid anvendt ritualer og haft traditioner. Dette gælder også i forbindelse med afskeden med vore kære.

Når ens nærmeste  synges ud og i forbindelse med selve højtideligheden er der en række traditioner.

Fyhn Bedemandsforretning guider og hjælper jer trygt gennem hele forløbet.

Læs mere om traditioner >

Fyhn Bedemandsforretning - bogmærke

Nærvær, respekt og kvalitet